zondag 10 oktober 2010

Een Merkwaardige dag

Al sinds 2008 ben ik lid van de vereniging voor merklapliefhebbers Merkwaardig. Gisteren was de Activiteitenbeurs in Nijkerk. Voor mij de eerste keer dat ik heen ging. DH had een bijeenkomst van de studiekring in Zeist, dus konden we mooi samen heen rijden. DS en DD zijn 's morgens bij opa en oma gedropt en daarna op pad. Ik was al mooi op tijd in Nijkerk. En wat een drukte zeg het leek soms net een kippenhok met al die kakelende vrouwen, maar wat heb ik een leuke dag gehad en veel leuke mensen ontmoet. 's Morgens heb ik bij alle standhouders die aanwezig waren uitgebreid rond gekeken en natuurlijk weer van alles gekocht.

Daar had ik de eerste bijzondere ontmoeting van de dag. Er was een vrouw die allemaal poesie-album gedichtjes op bandlinnen borduurde, zij zoekt een gedichtje en een plaatje op bij elke vrouw die zij tegenkomt in haar leven en borduurt dat op de band. En het bijzondere is dat zij daar ontzettend mooi over kan vertellen, zij wist bij elk gedichtje en plaatje nog welke vrouw het was en kon daar heel leuk over vertellen. Een erg leuk idee om te onthouden.

Na de luch heb ik nog met een workshop Zaans Stikwerk mee gedaan, dat was veel eenvoudiger om te doen dan ik van te voren gedacht had. Daarna nog even wat rondgekeken en maar gaan zitten wachten op DH.

In de tussentijd had ik de tweede bijzondere ontmoeting van de dag. Ik raakte in gesprek met Diny en toen bleek dat wij allebeide een voorliefde hebben voor Berlin Woolwork zoals te zien is in een merklap die ik in 1997 al eens heb gemaakt. De intialen zijn mijn voorletters.


Ik vertelde dat ik ooit nog eens zelf een merklap wilde maken met biedermeier patronen van onze eigen stamboom (die ik heb uitgezocht en terug gaat tot 1744; de stamvader van DH en mijzelf). Zij heeft mij verschillende tips gegeven  over hoe ik zelf een merklap zou kunnen maken van onze stamboom. Kortom het was een leuke dag met veel ontmoetingen en waarvan een paar bijzondere.

Alleen toen was het nog niet helemaal ten einde, want DH belde op dat hij in de file zat er was een ernstig ongeluk gebeurd. Uiteindelijk ben ik naar het station gelopen en heb daar op een bankje het boekje "Met liefde op linnen" zitten lezen tot DH om 18.30 uur mij kwam ophalen. Onderweg hebben we nog even bij de M gegeten en al met al waren we om 20.00 uur bij opa en oma, waar onze DS en DD inmiddels al hadden patat hadden gehad en met een hele berg kastanjes op ons zaten te wachten.


2 opmerkingen:

  1. Hello Minet! Mijn naam is Tanya, ik ben dol op de West-Europese borduursels van de 19e eeuw, dat doe ik renovatie van oude Patroon. Ik hield echt van je werk! Mag ik je een schema sempler
    http://stitchesfromholland.blogspot.ru/2010/10/een-merkwaardige-dag.html ? tanyad58@rambler.ru Bij voorbaat dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello Tanya, I made this a long time ago. I don't have the pattern anymore.

    BeantwoordenVerwijderen