donderdag 24 december 2009

Merklap van Elizabeth UFO

 

Deze UFO (Un finished Object) ligt al 12 jaar in de kast te wachten om te worden afgemaakt. Als je bedenkt dat deze merklap een afmeting van 70 cm breed en 105 cm hoog heeft wanneer het is afgemaakt, dan zie je wel dat ik nog niet zo heel ver ben. Het wordt geborduurd op 14-draads linnen met Eva Rosenstand garen in hoofdzakelijk groene, bruine en oranje tinten. Het patroon bestaat uit 110 pagina's op A4 formaat, waarvan er nu 4 pagina's af zijn. Dus nog heel wat te gaan. Een goede foto van hoe het moet worden heb ik niet maar wel van het patroon en al het garen wat er bij zit.


Ik heb dit pakket gekocht bij Will Haarhuis toen ze nog in Zwolle gevestigd waren. Nu zitten ze in een boerderij in Kerkenveld. Het is echt de moeite van een bezoekje waard, want ze hebben een winkel en bovendien een prachtige collectie met meer dan 200 borduurwerken permanent tentoongesteld.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Minet, Zag dat je je voorsteld eop het borduurprikbord, ben meteen even hier gaan kijken. Wat moet dit een prachtige lap worden zeg. Gauw verder borduren hoor, want hij is het waard. Groetjes,
    Amarins

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Amarins. Ik heb hem in het echt gezien en dan is hij prachtig. Door het prikbord ben ik nu wel van plan om er vaker aan te werken.

    BeantwoordenVerwijderen