zaterdag 28 augustus 2010

Prinsesje of klein monstertje????

DD wilde er graag als een echt prinsesje uit zien met make-up. Uiteraard brengt mevrouw zelf de make-up aan en ze is bepaald niet zuinig. Ik kan me herinneren dat mijn vader mij vroeger als puber de keus gaf: "Of je gaat naar boven en verft jezelf fatsoenlijk of ik pak nu een afwaskwast". Dus ze heeft het niet van een vreemde.

Jong geleerd ....... en een stukje advent

Kijk als moeder altijd zit te handwerken dan kan DD natuurlijk niet achterblijven. Ze doet telkens maar een paar steekjes en dan vindt ze het wel weer genoeg. En even leuk op de foto had ze ook geen zin in, maar ja mama kon het niet laten om toch een kiekje te maken.

Er zijn weer 6 kussentjes van de adventkalender af. Ik hoef er nu nog maar 9 en dan is het klaar. Op 1 december moet het eigenlijk hangen en ik ben ook nog steeds met de kerstsokjes bezig dus nog genoeg te doen voor december.


donderdag 19 augustus 2010

Oude fototoestel doet het nog!

Gelukkig ons oude fototoestel doet het nog prima. Ik kan dus laten zien wat ik verder zoal heb gemaakt deze vakantie. Het badengeltje is weer een klein stukje gevorderd. Haar bad nog en dan kan ze heerlijk spetteren.


En dan heel veel sokjes. Ik heb mei en juni kunnen borduren in de vakantie. Ik ben nu dus precies op de helft. nog 6 maanden sokjes en we zijn al augustus. Dat wordt nog even doorprikken als ik ze allemaal in de boom wil hebben. Dit zijn de mei sokjes. May Basket, Tulip Border, Lily of the Valley.


En dit zijn de juni sokjes. Here Comes the Bride, New Arrival, Honey suckle Vine.

zaterdag 14 augustus 2010

Weer terug van weggeweest

In de tussentijd is er een boel gebeurt. Ik ben zelf een poosje ziek geweest van de schildklier en dan ben ik gewoonweg te moe om ook maar ergens zin in te hebben, gelukkig gaat het weer beter en heb ik ook weer meer zin om leuke (lees borduren, handwerken, knutselen) dingen te doen.

Inmiddels zijn we na veel onderzoeken eindelijk een stuk wijzer over onze zoon. Hij heeft dyslexie. Gelukkig weten we het vroeg voor hij naar groep 5 gaat, dus kunnen we het nieuwe schooljaar gelijk goed van start met hem. Tja en dan is onze jongste spruit inmiddels ook 4 jaar geworden, dus nu mag mama volgende week maandag van 2 kinderen afscheid nemen. Het zal eerst wel even wennen zijn. Vooral voor mama, want dochterlief heeft er wel zin in.


De zomervakantie is voor DH en mij bijna voorbij de kinderen hebben nog een weekje. Ik heb toch nog wel wat geborduurd in de vakantie maar ik heb ons fototoestel laten vallen dus moet ik de oude eerst nog opzoeken en dan laat ik daar binnenkort wat van zien.

Deze had ik nog wel gemaakt voor ik het toestel liet vallen. De horen, zien, zwijgen... aapjes zijn af en staan ingelijst bij de houten beeldjes waar ik het eerder over had.
















Ik ben ook nog met een nieuw "accent" van Periwinkle Promises begonnen "Queen Anne's Lace". Dit zijn erg leuke werkjes om te maken. Er worden veel speciale steken en kraaltjes gebruikt met echt zijde garen.